Stranden op Corfu

Corfu heeft vele mooie stranden, variërend van kilometerslange zandstranden tot idyllische baaitjes met kleine kiezelstranden; hieronder vindt u slechts een kleine selectie.

Agios Georgios

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Corfu zijn twee stranden die Agios Georgios genoemd worden. Agios Georgios Argyradon ligt in het zuidwesten van het eiland en Agios Georgios Pagon is in het noordwesten te vinden. Het is dit tweede strand dat tot de populaire stranden van het eiland behoort. Het ligt in een prachtige baai en draagt de blauwe vlag. Op het strand vindt u diverse watersportfaciliteiten en achter het strand liggen de nodige bars en restaurants.

Agios Stefanos (Avliotes)

Bron: Piotrus, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Volgens velen is dit één van de beste stranden van Corfu. U vindt het strand zo’n 40 km ten noordwesten van Kerkyra. Het is een lang zandstrand dat gelegen is in een groene omgeving. Het water is hier lekker rustig, waardoor het ook voor kinderen geschikt is. Het strand draagt de blauwe vlag en beschikt over enkele lekkere tavernes.

Glyfada

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Dit is één van de populairste stranden van Corfu. U vindt op het strand alle faciliteiten die u zich kunt wensen, waaronder goede watersportvoorzieningen. Het strand loopt langzaam af in zee, waardoor het ook voor kinderen veilig is. Bovendien zijn op dit strand badmeesters aanwezig. Glyfada is een lang, breed strand, wat prettig is, want zeker in de zomermaanden wordt het druk bezocht.

Gardeno

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het Gardeno strand is een prachtig zandstrand dat omgeven wordt door cipressen. Wanneer u tegelijkertijd van zon, zee strand én mooie natuur wilt genieten, is dit het strand voor u. Op het strand worden ligstoelen en parasols verhuurd en ook zijn enkele tavernes aanwezig.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Kavos

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het strand van Kavos is vooral populair onder (jonge) Britse toeristen. Het ligt bij het gelijknamige resort, waarin zich vele clubs en bars bevinden. Op het strand zijn watersportfaciliteiten, ligstoelen en parasols in overvloed te vinden. Voor kinderen is het veilig zwemmen, omdat het water helder en lange tijd ondiep is. Na een dag aan het strand trekken de meeste badgasten richting de bars en clubs om tot in de vroege uurtjes door te feesten.

Kleine, rustige stranden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u geen liefhebber bent van lange zandstranden met veel faciliteiten heeft u op Corfu ook volop keuze. Wanneer u een fiets huurt en langs de kust fietst, komt u verschillende strandjes vanzelf tegen. Enkele idyllische stranden zijn Myrtiotisa, waar ook naturisten gebruik van maken, Gialou, dat omgeven wordt door hoge rotsen, het dicht bij het Korission meer gelegen Kanouli, het door cipressen omgeven Kouloura strand en het alleen per boot of te voet te bereiken Rovinia strand, in Paleokastritsa. Ook het Avlaki strand is een aanrader.