Excursies op Corfu

Het excursieaanbod op Corfu varieert van eilandtours tot een Griekse avond of een boottocht naar Paxos of zelfs Albanië.

Eilandtour

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u op één dag alle hoogtepunten van Corfu wilt zien, boekt u de eilandtour. Tijdens deze excursie rijdt u met een bus een groot deel van het eiland over. U maakt onderweg stops in Corfu-Stad, bij het Achilleion en in Paleokastritsa. Daarnaast rijdt u door enkele mooie dorpen en krijgt u een goede indruk van het afwisselende landschap van Corfu. Wanneer u een volledige eilandtour te veel van het goede vindt, kunt u ook opteren voor de Zuidtour of de Noordtour.

Páxos

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De meeste excursieaanbieders bieden een tocht naar Páxos aan. Afhankelijk van de aanbieder is dit in combinatie met een bezoek aan Antípaxos of Parga, dat op het vasteland van Griekenland ligt. Parga is een prachtige stad en u krijgt hier de mogelijkheid de stad te verkennen. Op Páxos legt u aan in de hoofdplaats van het eiland, Gáios en u krijgt de gelegenheid om deze mooie plaats te ontdekken. Wanneer Antípaxos in de excursie is opgenomen, betekent dit meestal dat u op één van de stranden van dit kleine eiland stopt en dat u hier een duik in zee neemt en de tijd krijgt op het strand te genieten van de zon en de prachtige omgeving.

Albanië

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tijdens uw vakantie op Corfu bent u in de gelegenheid om een boottocht naar Albanië te maken. In Albanië bezoekt u de havenplaats Saranda, alwaar u een rondleiding van een lokale gids krijgt. Tevens brengt u een bezoek aan de stad Butrint. Dit is een indrukwekkende stad met overblijfselen uit de Griekse, Romeinse en Byzantijnse tijd. De stad werd in 1997 opgenomen op de UNESCO werelderfgoederenlijst. Het bezoek aan Butrint is optioneel, maar zonder het bezoek aan deze stad stelt deze excursie weinig voor. Houdt u overigens rekening met extra kosten voor het visum, indien deze niet bij de excursieprijs inbegrepen zijn.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Griekse Avond

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bent u benieuwd hoe de Grieken feest vieren, boekt u dan de Griekse Avond excursie. Tijdens deze avond geniet u van een heerlijke traditionele Griekse maaltijd, die bestaat uit allerlei verschillende gerechten. Terwijl u eet wordt u vermaakt met Griekse traditionele dansen en muziek. Wat u wellicht het meest bij zal blijven van deze avond is de Griekse gastvrijheid.

Riviersafari Gliki

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bent u toe aan een sportieve uitdaging, boekt u dan deze excursie. Per boot vaart u naar Igoumenitsa aan het Griekse vasteland. Hier aangekomen zet u de reis per bus voort richting Gliki. In Gliki kunt u zich omkleden; het vervolg van de excursie legt u al wadend, klimmend en zwemmend af, dus goede schoenen en zwemkleding zijn noodzakelijk. De heenweg gaat stroomopwaarts en duurt ongeveer 1,5 uur. De rivier de Acheron ligt in een prachtig natuurgebied, dus onderweg valt genoeg te genieten. Terug maakt u een mooie wandeltocht over land en bij terugkomst in Gliki wacht u als beloning een stevige maaltijd.