Ontspanning op Corfu

Corfu kent prachtige natuur en ontspanning vindt u met name door deze natuur te voet of per fiets te verkennen.

Fietstochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Corfu is een favoriete bestemming onder fietsers. Hoewel het eiland heuvelachtig is, is het over het algemeen prima fietsen. De Engelsen hebben een zeer uitgebreid wegennet aangelegd (grootste dichtheid in Europa), dus u heeft volop keuze en kunt iedere dag een nieuwe route uitstippelen. Wanneer u een week de tijd heeft kunt u het hele eiland over fietsen. Diverse reisorganisaties bieden georganiseerde fietsvakanties aan, maar wanneer u liever alles zelf bepaalt, kunt u in de grote toeristenplaatsen ook zelf een goede fiets huren. Neemt u wel een mountainbike, want de wegen zijn niet overal even goed. Op Corfu fietst u tussen de olijfboomgaarden door, geniet u, zeker in de lente, van prachtige wilde bloemen en ontdekt u langs de kust steeds weer nieuwe strandjes. Bovendien brengen de wegen u naar prachtige authentieke dorpen, waar u het echte Griekse leven vindt. Enkele verhuurbedrijven zijn S-Bikes in Acharávi en The Corfu Mountainbike Shop in Dassiá.

Wandeltochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Corfu heeft haar eigen wandelroutes en dat zegt eigenlijk al genoeg over de wandelmogelijkheden op het eiland; die zijn eindeloos. De Corfu Trail is 220 km lang en voert voornamelijk over onverharde paden. Op die manier komt u op plekken waar u met de auto onmogelijk kunt komen. Is 220 km wat aan de overdreven kant voor u, dan kunt u overal op het eiland ook korte wandelingen maken. Enkele wandelingen zijn beschreven in de Wandelen op Corfu gids. Gaat u een wandeling maken, zorgt u dan dat u voldoende water bij u heeft, een pet of hoed en een lange broek en lange mouwen die u in hoger gras kunnen beschermen tegen insectenbeten.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Winkelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Goed winkelen kunt u in Corfu-Stad. Met name wanneer u een mooi sieraad zoekt of een nieuwe leren tas heeft u vele mogelijkheden. Ook allerlei souvenirs zijn ruim voorhanden, zoals borduurwerk, houtsnijwerk, kumquatlikeur en de typisch Corfiotische amandelnoga. Een wandeling over de plaatselijke markt is ook altijd de moeite waard.

Wellness

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wilt u uzelf een dagje verwennen, dan bevinden zich op Corfu enkele Spa & Wellness hotels waar u terecht kunt. Geniet van een heerlijke massage of kom volledig tot rust in de sauna. U kunt bijvoorbeeld terecht bij Daphnila Bay in Dassiá of bij Kontokali Bay. Ook het Grand Mediterraneo beschikt over spafaciliteiten.