Sport op Corfu

Voor de sportievelingen onder u heeft Corfu genoeg te bieden, met name watersporters komen op het eiland aan hun trekken.

Watersport

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In verschillende badplaatsen worden watersportfaciliteiten aangeboden. Op de meeste grote stranden kunt u banana- of ringoriden en vaak heeft u ook de mogelijkheid om te water- of jetskiën. Anders dan de Egeïsche Zee biedt de Ionische Zee geen garantie op wind, wat Corfu tot een minder geschikte surfbestemming maakt. Echter, wanneer u beginner bent, heeft u op Corfu de luxe niet omringd te zijn door vele meer ervaren surfers en kunt u in enige rust de sport onder de knie krijgen. Kitesurfers kunnen terecht bij Kite Club Corfu. Zeilboten kunt u huren in de watersportcentra in Gouvia en Kerkyra. Uitgebreide watersportmogelijkheden vindt u eveneens in Ágios Geórgios.

Paardrijden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Paardenliefhebbers kunnen op verschillende plekken op Corfu terecht voor buitenritten. Tijdens een buitenrit leert u Corfu vanaf de rug van een paard beter kennen. Ook beginners krijgen vaak de mogelijkheid om de manege te verlaten en de omgeving te paard te verkennen. In Ano Korakiana kunt u terecht bij Trailriders. Tussen Kassiópi en St. Stefanos is Dimitri’s manege gelegen en in Roda kunt u terecht bij Costas Horse Riding.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Golfen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Corfu bevindt zich één golfbaan. De Corfu Golf Club is in de Ropa vallei gelegen. De club beschikt over een 72 par 18 holes golfbaan. De greenfee bedraagt €55 voor de eerste dag. Hoe meer dagen u golft, des te minder u betaalt. U kunt ook voor een week betalen. U betaalt dan €220.

Duiken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Duiken is een populaire sport op Corfu, mede ook omdat het vrijwel overal is toegestaan met duikapparatuur te duiken. Verspreid over het eiland zijn zo’n 10 duikcentra te vinden. Enkele duikcentra zijn Apollo, Dive Corfu, Achilleon Diving Center, Calypso en Corfu Scubanauts.