Vervoer op Corfu

Het openbaar busvervoer op Corfu is vrij goed geregeld, maar wanneer u overal wilt kunnen komen is een huurauto noodzakelijk.

Autohuur

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In alle grote badplaatsen vindt u een ruim aanbod aan autoverhuurbedrijven. Het loont vaak de moeite bij verschillende bedrijven langs te gaan om de prijzen te vergelijken. Buiten het hoogseizoen kunt u zeker proberen korting af te dingen. Laat u goed op de hoogte brengen van de verzekeringsvoorwaarden of leest u zelf goed de kleine lettertjes door, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan. De wegen op Corfu zijn over het algemeen erg smal, dus voorzichtigheid is geboden. Voor haakse bochten is het de Corfiotische gewoonte om te toeteren, zodat tegemoetkomend verkeer rekening kan houden met een tegenligger. Boetes voor rijden onder invloed zijn op Corfu hoog. Het maximaal toegestane promillage voor automobilisten bedraagt 0,5.

Scooters en motoren

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Scooters en motoren zijn een geliefd vervoersmiddel op de Griekse eilanden. U kunt in de meeste badplaatsen en in Corfu-Stad diverse verhuurbedrijven vinden. Ook hierbij geldt dat het de moeite waard is om enkele bedrijven langs te gaan en de prijzen te vergelijken. Bij het huren van een scooter of motor geldt altijd dat u goed moet weten waarvoor u verzekerd bent. Boetes voor rijden onder invloed zijn op Corfu hoog. Het maximaal toegestane promillage voor motorrijders bedraagt 0,1. U bent verplicht een helm te dragen en ook voor het niet dragen van een helm zijn de boetes niet gering.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Taxi

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bijna iedere vakantieplaats op Corfu heeft een taxistandplaats. Reizen met de taxi is niet duur, maar menig toerist heeft veel te veel voor een taxirit op Corfu betaald. Wanneer u een taxi neemt, verzekert u zich er dan van dat de chauffeur de meter aanzet, zodat hij niet later een veel te hoog bedrag van u kan vragen. U kunt ook van tevoren, in het bijzonder voor langere afstanden, een vaste prijs met de chauffeur afspreken.

Openbaar vervoer

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Corfu rijden twee verschillende soorten bussen. De blauwe bussen verzorgen ritten in de hoofdstad en naar plaatsen in de nabije omgeving. Groene bussen zijn zogenaamde lange afstandsbussen, die tussen de hoofdstad en verder gelegen plaatsen op het eiland rijden. In het hoogseizoen rijden regelmatig bussen van en naar Corfu-Stad. Bustijden kunt u online vinden, maar beter kunt u ze ter plekke bij het busstation of in uw accommodatie opvragen.